Dublin 2020

Jarné prázdniny boli plné očakávania a príprav pred ďalšou študijnou cestou dvoch angličtinárok nášho gymnázia. Tentoraz, po Londýne, Oxforde, Malte a Barcelone, nás cesty zaviedli do Írska, konkrétne jeho hlavného mesta, Dublinu - Čiernej Mláky.

Toto zelené a rozkvitnuté mesto sa rozprestiera na brehoch rieky Liffei /lifi/, ktorá sa vlieva do Írskeho mora. Do nedeľného, studeného a upršaného počasia, tak typického pre túto krajinu, sme svojou dobrou náladou a úsmevom priniesli pravú jar. Od pondelka nás vždy vítalo ranné, síce trochu zubaté slniečko, parky zdobené rôznofarebnými tulipánmi a narcismi, ulice plné ľudí mnohých národností. Takou medzinárodnou a pestrou bola i naša škola, kde sa z nás na chvíľu opäť stali študentky. Pochvaľovali sme si vymenené pozície na druhej strane katedry, užívali sme si chvíle plné zábavy, vtipných situácii, ale aj povinností a vzdelávania sa. Veď to bolo pravým účelom nášho pobytu v tejto anglicky hovoriacej krajine. Chceli sme  sa dozvedieť viac o nových, moderných metódach vyučovania nielen anglického jazyka samotného, no i o možnostiach jeho využívania v iných predmetoch. Kreativita, konverzácia, skupinová a projektová práca s učiteľmi z iných krajín bola na dennom poriadku. Nechýbalo ani písanie esejí, či dokonca testov, ako sa na pravú školu patrí.

Popoludnia a večery už patrili prehliadkam ulíc a uličiek s pivnými krčmičkami a neodmysliteľným pivom Guiness, obdivovaniu architektúry starých Keltov, Vikingov či Normanov, spoznávaniu odlišnej kultúry tohto ostrovného národa, načúvaniu originálnej írčiny. Veríme, že toto nové dobrodružstvo nás naplnilo novou pozitívnou energiou a elánom do našej ďalšej práce, a možno aj nedočkavosťou vytvoriť nové projekty a podniknúť cesty do neznáma.

Erazmus Dublin 2020

Natália Peciarová a Zuzana Poluchová


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac August 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31