2012-2013

Už im odzvonilo?  

V piatok 17. mája maturanti gymnázia nadobro opustili školské lavice. Už nikdy žiadne domáce úlohy, žiadne kontrolovanie ospravedlneniek či rozčúlená triedna. Hurá! Na druhej strane, kto si vypočuje naše problémy a usmerní nás čo je správne a čo nie?

Cesta za poznaním II.  

Po polročnej príprave sa v stredu 17. apríla 47 žiakov gymnázia, ich rodičov a ďalších priateľov vybralo na poznávací zájazd pod názvom Cesta za poznaním II. Názorné a zážitkové vyučovanie je totiž omnoho lepšie ako memorovanie učiva v škole. Aj preto škola zaradila exkurziu do CERNu a Švajčiarska medzi ostatné poznávacie exkurzie a zájazdy.

Hokejové derby: Profesori - Maturanti  

Ako každoročne aj tento rok sa stávame svedkami hokejového derby profesorov a maturantov. Už sa stalo takmer tradíciou, že zápas vyhrávajú profesori. Profesori - Maturanti 14:2 (4:1, 5:0, 5:1)

Večer prírodných vied  

Gymnázium Partizánske dnes večer ožije. Študenti si pod taktovkou profesorov pripravili prezentácie, pokusy, logické hry či pozorovania najmä pre žiakov základných škôl, ktorí majú záujem o štúdium na gymnáziu, ale aj iných záujemcov, či nadšencov biológie, chémie, matematiky, informatiky, geografie, fyziky a iných prírodných vied.

S úsmevom, či s obavami?  

Keď sa pred mesiacom na stránke školy objavilo odpočítavanie času zastávajúceho do písomných maturít, mnohí maturanti sa len pousmiali. Dnes ráno o ôsmej sa však počítadlo zastavilo a my sa ideme pozrieť, či sa maturanti usmievajú aj naďalej.

Vstupenky vypredané za 30 minút  

Je krásnym, hoci trochu nezvyklým javom, keď súčasný mladý človek, odchovaný gigabajtovými usbéčkami, príde s myšlienkou študentského plesu. Stalo sa tak pred siedmimi rokmi a odvtedy začal písať svoju históriu ples Gymnázia v Partizánskom. Od svojho počiatku sa stal v radoch študentov veľmi obľúbený. A to nie len súčasných, ale aj tých ktorí už jeho lavice opustili.

Vianočný koncert  

Už niekoľko rokov sa gymnazisti lúčia pred zimnými prázdninami vianočným koncertom, v ktorom vystupujú samotní žiaci školy. O búrlivé ovácie nebola núdza ani tento rok.

Večierky a príprava vianočnej burzy  

Aj napriek tomu, že je 16.30, škola je plná ľudí. Študenti sa pripravujú na zajtrajší vianočný bazár...

Lyžiarsky a snoubordingový kurz  

Týždeň pred polročnými prázdninami organizovalo Gymnázium Partizánske pravidelný lyžiarsky a snoubordingový kurz pre prvákov štvorročného a tretiakov a piatakov osemročného gymnázia. V tomto školskom roku na základe doplnenia školského vzdelávacieho programu absolvovali zdokonaľovací výcvik aj tretiaci a siedmaci.

Študentská latka - zostrih zo 17. ročníka pretekov v skoku do výšky  

Videoreportáž zo 17. ročníka pretekov v skoku do výšky - Študentská latka.